iOS

Włączanie trybu ograniczeń na iOS czyli jak uchronić się przed niechcianymi płatnościami

Ekosystem Apple słynie z tego, że jest bezpieczny i nie narazi użytkownika na dodatkowe koszty. Chociaż to w dużej części prawda i użytkownicy iPhone’ów nie bać się aplikacji wysyłającej SMSy w tle czy wysyłającej zawartość komórki, to nieuwaga może także sporo kosztować. Ekosystem Apple pozwala na umieszczenia w aplikacjach dodatkowych opcji, włączenie których związane jest z dodatkową opłatą. Aby z niej skorzystać, należy kliknąć kup i wprowadzić hasło… No chyba, że zrobiliśmy to 15 minut wcześniej. Warto zatem wyłączyć tą opcję, żeby przez nieuwagę nie narazić się na dodatkowe koszty.

Instrukcję jak to zrobić zamieszczam w tym poradniku video:

O autorze

Jakub Stanisław Wolak

Maniak technologii. AppleUser, otwarty na konkurencyjne rozwiązania. Twórca i redaktor HelpMacPL  Hobbystycznie dziennikarz, podróżnik i fotograf.

Dodaj komentarz